Zomervakantie voor u en uw huisdier

Gaat u vanwege de versoepelde Corona maatregelen alsnog genieten van een zomervakantie? Gaan uw huisdieren met u mee of uit logeren in een pension?
Hieronder tips voor goede vakantie zorg van uw huisdier:

Vaccinatie:
Heeft uw huisdier alle benodigde vaccinaties voor een verblijf in een pension? Denkt u bijvoorbeeld aan Kennelhoest voor honden en enting tegen Niesziekte voor katten. Informeer bij het pension of bij onze praktijk.

Preventief:
Zorg voor de juist vaccinaties e/o behandelingen voor
hartworm, teken en zandvliegen.

EHBO:
Zorg voor voldoende voorraad van voer, medicijnen en andere benodigdheden (o.a. tekentang) en denk ook aan een EHBO-doos. Uw oppas wil niet misgrijpen en in het buitenland is wellicht niet alles te krijgen wat u in Nederland voor uw dier gebruikt.

Zonnige temperaturen:
Temperaturen lopen in de zomer hoog op. Houdt u dieren goed in de gaten dat ze niet oververhit raken. Zorg altijd voor voldoende drinkwater, verkoeling en schaduwrijke plekken. Geen lange wandelingen op het heetste moment van de dag. Houdt er rekening mee dat asfalt en zand heel warm wordt, op het gras lopen is veel prettiger voor de hond. Check regelmatig de voetzooltjes van uw trouwe viervoeter. LET OP! Laat nooit uw huisdier achter in de auto! Ook niet met ramen open of in schaduw. De temperatuur in een auto loopt zo snel op dat uw lieve dier het bewustzijn kan verliezen met alle trieste gevolgen van dien.

Wij wensen u en uw huisdier(en) een fijne zomer toe!