Nieuwe in de Streek: Dierenkliniek de Streek in Bovenkarspel.

Vol trots en opgetogen zijn wij! Na maanden van hard werken om alles op tijd klaar te krijgen, openden wij op 6 januari 2020 onze 3e vestiging aan de Stationslaan 10-12 in Bovenkarspel. Een bijzonder mooie locatie met voldoende parkeergelegenheid.

 

Wie zijn wij?

Aan het woord is Ilona Wegman, trotse eigenaar van de praktijken en dierenarts;
Korte terugblik op de geschiedenis…Op 1 mei 2011 heb ik de praktijk van dokter van Essen overgenomen, deze is op die datum gedoopt tot dierenkliniek Pasteurstraat. 2.5 jaar later kwam daar dierenkliniek Muggenburg bij in Schagen. Nu openen wij onze 3 e vestiging waar wij zeer dankbaar voor zijn.

Wij staan voor zeer kundige up to date Diergeneeskunde. Wij bieden zorg op maat voor een eerlijke prijs.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten en hun huisdieren zich prettig bij ons voelen, dat er een laagdrempelige sfeer hangt waarin u alles kan en mag vragen over de gezondheid van uw huisdier. Wij hebben onze moderne wachtkamer in een gezellige huiskamer sfeer gemaakt. Er is een speciaal katten en honden gedeelte, om daarmee het stress niveau zoveel te beperken en ervoor te zorgen dat de dieren zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen. Uiteraard voor alle knagers/konijnen en andere dieren is er ook een speciaal plekje.

Onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee kunt u rustig wachten tot uw huisdier aan de beurt is. Als u van verder komt, kunt u ook rustig wachten tot uw dier weer klaar is na een operatieve ingreep. Wij zijn namelijk ook kundig in het doen van o.a. laparoscopische ingrepen, waardoor er ook dieren van uit (onze) andere klinieken kunnen worden verwezen.

Zeer trots ben ik op het feit dat dierenarts Danny Nieskens, ons team op deze locatie versterkt. Hij is sinds 2 jaar werkzaam binnen onze kliniek in Den Helder. Echter hij zal vanaf januari 4 dagen per week voor u en uw dieren klaarstaan op onze vestiging in Bovenkarspel. Hij blijft ook nog 1 dag werkzaam op onze kliniek Den Helder, daar we hem daar ook nog niet kunnen missen.

Daarnaast is er een zeer fijn en kundig en bij u bekend team van assistenten uit de Streek werkzaam bij Dierenkliniek De Streek, te weten Melanie Nieskens, Tineke Kok, Nel Appelman en Beau van Slot.

Tevens zal ons team worden ondersteunt voor 3 dagen per week door dierenarts José van den Berg. Zij heeft 12 jaar haar eigen praktijk gehad in Almere en is zeer ervaren.

Ikzelf zal de praktijk ook wekelijks ondersteunen.

Dierfysiotherapeut Lonneke Haan zal ons team ondersteunen met haar expertise op een aantal dagen per week, middels haar eigen behandelruimte binnen onze kliniek, waar zij dieren kan helpen middels diverse behandelingen op het gebied van fysiotherapie o.a. ook hydrotherapie. E.e.a. is een enorme aanvulling op de Diergeneeskunde. Wij zullen ook vanuit onze andere klinieken naar Lonneke verwijzen daar wij op locatie Schagen ook veel orthopedische ingrepen doen, zoals kruisband operaties van de knie, elleboogoperaties, o.a. LPC, patellaluxatie, bekkenkantelingen etc.

 

Wat bieden wij?

 • Consulten en vaccinaties op afspraak, voor spoed kunt u na overleg altijd terecht
 • Korting op meerdere huisdieren per 1 eigenaar/adres
 • Uitgebreide bloed/urineanalyse, ook progesteronmetingen
 • Röntgenfoto’s / dentale röntgen/ officiële HD/ED foto’s
 • Echografie, o.a. drachtecho/ buikecho
 • Algemene chirurgie, waaronder castratie/ sterilisatie. ( evt. laparoscopisch+ beademingtegen een meerprijs)
 • Uitgebreide tumor(flaptechnieken)chirurgie/ Bos syndrome (o.a. te lang verhemelte/ nauwe neusgaten)
 • Gebitsbehandelingen, standaard reinigen/ kieswortelontstekingen/ totale extractie (+dentale foto’s)
 • Uitgebreide opname mogelijkheden voor zieke dieren en korte dag opname met aparte honden/katten opname
 • Diverse spreekkamers
 • Bij een verdrietig afscheid, hebben wij een rustige ruimte waar u uw dier op zijn gemak kan stellen
 • Thuiseuthanasie indien wenselijk
 • Fysio/hydrotherapie
 • Prettige balie met ruime ontvangst en een vriendelijk gezicht
 • Wachtkamer met koffiecorner

 

Wij staan graag voor u en uw huisdier(en) klaar. Eind maart zullen wij onze officiële open dag gaan houden.

Wij zullen u hier uiteraard over berichten t.z.t.